Fundacja Pomagam.pl

Autor:
Fundacja Pomagam.pl

Pomagam.pl jest firmą z misją. Chcemy dać ludziom najlepsze możliwe narzędzie, dzięki któremu będą mogli zbierać środki na ważne dla siebie potrzeby: pokrycie kosztów operacji, pomoc w remoncie mieszkania ubogiej rodziny z sąsiedztwa, wydanie książki czy wsparcie działalności własnej fundacji.

Nie chcemy na tym poprzestać. Przedstawiamy więc nasz kolejny projekt, który ma na celu jeszcze większy rozwój ducha dobroczynności w Polsce: Fundację Pomagam.pl. Zarówno portalowi, jak i Fundacji, przyświeca ten sam cel: pokazywanie, że dzielenie się, dawanie bezinteresownego wsparcia jest naprawdę fajne, a do tego wnosi dużą wartość w życie zarówno obdarowanych, jak i darczyńców. Mając do dyspozycji dodatkowe narzędzie jakim jest Fundacja, chcemy tę myśl rozpowszechniać jeszcze szerzej.

Nawet pomimo kryzysu wywołanego przez pandemię wiele osób ma środki, którymi może się dzielić, a w Polsce i na świecie nie brakuje problemów, które można rozwiązać właśnie przekazując na nie większą ilość pieniędzy. Polska od jakiegoś czasu jest zaliczana do grona krajów o wysokich dochodach, ale nie znajduje to jeszcze odzwierciedlenia w rozwoju kultury filantropii. Chcemy to zmienić!

Wśród naszych planów jest między innymi promowanie idei bycia darczyńcą. Wiele osób, kierując się zupełnie niepotrzebną skromnością, woli wspierać akcje charytatywne anonimowo. O ile pobudki takiej decyzji mogą wydawać się słuszne, to warto pamiętać, że mówiąc otwarcie o tym, że pomagamy, inspirujemy do pomagania również innych. Chwaląc się tym, że jesteśmy wolontariuszami, albo darczyńcami, mamy okazję do zainteresowania naszych znajomych sprawami, które są ważne. Być może część z nich również zdecyduje się je wesprzeć, albo da im to impuls do pomocy w innym, bliskim ich sercu temacie. W ten sposób dobro, które wysłaliśmy w świat, może zostać zwielokrotnione. To chyba całkiem fajna perspektywa.

Chcemy też dzielić się poradami na temat tego jak skutecznie zbierać pieniądze na ważne sprawy. Wiele lat prowadzenia portalu Pomagam.pl dało nam doskonały wgląd w to jak należy prowadzić komunikację, żeby przekonać do siebie darczyńców. Planujemy tę wiedzę przekazywać innym.

Mamy wiele własnych pomysłów na działania i kampanie, ale jesteśmy też otwarci na współpracę z innymi organizacjami. Kilka takich współprac zaczęliśmy już omawiać. Jeśli nasze cele są Ci bliskie i widzisz obszar w którym moglibyśmy współpracować, albo po prostu chcesz nas lepiej poznać - napisz do nas i umówmy się na rozmowę!

Chcesz wesprzeć nasze działania?