Wsparcie liderek i liderów NGO

W odpowiedzi na wyzwania, przed którymi stoją liderzy i liderki organizacji pozarządowych, Fundacja Pomagam.pl uruchamia inicjatywę mającą na celu stworzenie silnej sieci wsparcia.

O kampanii

Celem projektu jest wymiana doświadczeń, kontaktów, a także dobrych praktyk. Świadomi jesteśmy, że fundamentem budowania społeczeństwa obywatelskiego są zaangażowani pracownicy i wolontariusze. Jednak ciężar prowadzenia działalności pozarządowej często spoczywa na barkach ograniczonej liczby osób, które oprócz troski o misję organizacji, zespół i relacje z interesariuszami, nierzadko zapominają o własnych potrzebach.

Zarządzanie NGO wiąże się z szeregiem trudności, w tym problemami finansowymi, które wpływają zarówno na wynagrodzenia, jak i na poczucie stabilności. To z kolei utrudnia budowanie profesjonalnych i zmotywowanych zespołów. Częstym doświadczeniem liderek i liderów jest też poczucie samotności na szczycie. My chcemy zaoferować przestrzeń, w której liderzy i liderki mogą się regenerować, dzielić wyzwaniami i wspólnie szukać rozwiązań. Pierwsze spotkanie pilotażowe pokazało nam, jak ważna jest potrzeba tego typu inicjatywy.

Zapraszamy do współpracy

Zachęcamy liderów i liderki organizacji pozarządowych do przyłączenia się do naszych spotkań. Razem możemy stworzyć środowisko, w którym nie tylko będziemy skuteczniej realizować nasze misje, ale także dbać o siebie i nawzajem się wspierać.

Wesprzyj nasze działania

Jeżeli chcesz wesprzeć działania Fundacji Pomagam.pl, wpłać darowiznę tutaj.

Chcesz dowiedzieć się więcej?